The alternative text
19 februari, 2023

#12: "Kryzza lugnt" - Kryzz och tv-klipp med ordvitsande Arne

Audio file

Kryzz hade premiär 1987 och blev en succé nästan över natt, även om alla tv-krönikörer inte var lika övertygade. Ett sammelsurium med klipp från filmer och tv-program blandades med klipp från musikaler, revyer och moderna musikvideos. Genom dessa klipp fick sketcher från förr liv igen, och tittarna kände igen sig i allt möjligt från då och nu. Och i tv-rutan gavs instruktioner som "lovordar Lill", "del av gruppens namn", "sångarens efternamn" och "ett efternamn" som lotsade de som satt med morgon- eller kvällstidningens Kryzz framför sig i korsordet som man sedan kunde skicka in och vara med och tävla. 

Kryzz blev en succé och körde från 1987 till 1995, och i det här poddavsnittet berättar Adam historien runt det, och bjuder även på ett alldeles eget Kryzz, fast då i poddform och baserat på de första elva avsnitten som Voffor Då Då klämt ur sig. Skriv ut korsordet och ägna en (förhoppningsvis) mysig kvart med Adams klurigheter.

Vi vill skicka ett stort tack till Rosa Mannen som hjälpte till att hitta ett inspelat avsnitt av Kryzz och som då ledde fram till att Adam kan ha med de bevingade orden "Kryzza lugnt" som vi tror avslutade vartenda program i serien. Besök gärna Rosa Mannens YouTube-kanal som är en lattjolajbanlåda full med nostalgi.

Här är det för podden egenhändigt skapade kryzzet, dels som nedladdningsbar bild (högerklicka och välj spara) eller som nedladdningsbar PDF på den här länken:

Image
Korsord som passar till avsnitt 12 av podden Voffor Då Då

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.