Om podden

Bakgrund

Idéen bakom podden Voffor Då Då? har legat och grott i Adam Evertssons hjärna i många, många år. Tankar har funnits att skriva ner alla stående uttryck som podden täcker, och kommer täcka, in bokform, eller bara skriva om dem på en webbsida. Tid har saknats för dessa projekt, och åren har flugit förbi. När Adam träffade Ella Shams deras gemensamma arbetsplats så upptäcktes en gemensam fascination. Ett mötessnack ledde in på svenska uttryck som har sitt ursprung i populärkulturen och Ella förklarade att hon missar många av dessa uttryck då hon inte bott i Sverige så länge. Adam, som länge tänkt på att samla dessa i någon form, såg att det här skulle kunna vara roten till något kul. Något som kan passa som en podcast. 

Något år senare, september 2022, kom första avsnittet i podden Voffor Då Då? där Adam och Ella radar upp och räknar ner ett antal mer eller mindre kända stående uttryck ur den svenska populärkulturen. 

Vårt mål är att det ska komma nya avsnitt varannan vecka, med något enstaka uppehåll då och då för lite ledighet.

Följ oss gärna på Instagram, Facebook, Twitter och TikTok för att få reda på när nya avsnitt släppts. Eller favoritmarkera och följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Google Podcasts så får du pling i mobilen!

Klicka här för att se och lyssna på de avsnitt som kommit ut hittills, och här för att läsa mer om vi som pratar i podden.

Pressfrågor

Vill ni komma i kontakt med Adam och Ella så kan ni mejla @email eller ringa Adam på 0721-648578.

Pressbilder kan ni hitta på den här sidan.

Tack till följande personer

Vi vill skicka ett stort tack till följande personer:

Fotograf Felix Wångdahl för de fina profilbilderna till hemsidan och podden. 🙇‍♂️
Youssef Negm som har gjort den coola introt och outrot som vi har på podden. 🙇‍♂️